Techetetlen

Techetetlen

Az Apple legnagyobb bukásai

Második rész: Power Mac G4 Cube

2020. augusztus 01. - Friedrich Artúr

Ez az Apple legnagyobb bukásai című cikksorozat második része. Az előző részben az Apple Pippin gyors bukásáról volt szó. Ebben a cikkben a Power Mac G4 Cube kerül terítékre.600d2fc438e69dc20baf221cf7c7d2c4.jpg

A Power Mac G4 Cube 2000. júliusában került piacra, és egy évig forgalmazták. A számítógép 1799 dolláros áron került piacra, azonban ez csak maga a számítógép volt, a hozzá tartozó monitort külön kellett megvásárolni. John Ive tervező leglátványosabb alkotása, egy G4 Cube még a New Yorki Museum of Modern Art-ban is megtekinthető, mint a modern művészet egy kiemelkedő alkotása. A hozzá tartozó Harman Kardon áttetsző hangszórókkal merőben más megjelenést keltett, mint a többi PC.cri_000000066906.jpgA gyönyörű design ellenére egy számítógépben a teljesítmény nem lehet másodlagos szempont. Így a G4 a legékesebb példája, amikor az Apple a külső megjelenést részesítette előtérben a számítási kapacítás helyett. A borsos ár is elrettentette a vevőket, így a gyártást gyorsan le is állították.

Az Apple kétségkívül gyönyörű számítástechnikai eszközöket dobott piacra egész fennállása során, azonban ez nem mindig vált a cég előnyére.

A sorozat utolsó részében az MobileMe bukásáról olvashat, ami az Apple első internetes szolgáltatása volt, azonnali bukásra ítélve.

A bejegyzés trackback címe:

https://techetetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr5716098896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása